Home » D:News » O femeie a mers la medic pentru că soţul ar fi fost infidel. După o analiză atentă, medicii au constatat că este un caz UNIC

O femeie a mers la medic pentru că soţul ar fi fost infidel. După o analiză atentă, medicii au constatat că este un caz UNIC

Publicat: 28.04.2016
Iluzia subită a unei femei despre faptul că soţul său i-a fost infidel 20 de ani s-a dovedit a avea o cauza surprinzatoare.

Potrivit unui raport recent, un chist mare din creierul femeii a cauzat paranoia despre infidelitatea soţului.

O femeie din Turcia, în vârstă de 43 de ani, a devenit brusc suspectă de infidelitatea soţului ei. Ea a început să caute prin telefon şi prin obiecte personale ale soţului său.  

”Femeia a venit la un consult în ianuarie 2015, solicitând ajutor medical pentru paranoia ei despre comportamentul soţului”, a declarat doctorul C. Onur Noyan, psihiatru de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Istanbul.

La consult, femeia a raportat probleme cu somnul şi faptul că a devenit anxioasă şi iritabilă. Pe lângă toate, ea trăise, recent, un eveniment stresant cu fiica ei. Femeia nu a avut probleme psihiatrice sau neurologice, în trecut, şi nici nu a avut pe cineva din familie cu probleme psihice, au notat autorii raportului.

”După ce a fost efectuată o evaluare psihiatrică detaliată, am concluzionat că femeia a experimentat un atac psihotic scurt”, a declarat Noyan. În medicină, „psihotic” se referă la o pierdere a contactului cu realitatea, cum ar fi iluzii sau halucinaţii.

Pentru că femeia nu a mai avut niciodată un astfel de atac, medicii au realizat mai multe teste suplimentare, inclusiv scanări ale creierului pentru a vedea dacă s-ar putea găsi cauza biologică a simptomelor ei.

O imagistică prin rezonanţă magnetică a relevat un chist mare la creier, cunoscut sub denumirea de chist porencefalic situat în lobul frontal din dreapta. Aceste chisturi se formează în ţesutul structural al creierului şi sunt umplute cu lichid cerebrospinal.

„Chisturile porencefalice sunt foarte rare şi sunt diagnosticate de obicei la sugari”, afirmă Noyan.

Potrivit Institutului Naţional de Tulburări Neurologice şi Accidente vasculare cerebrale, copiii cu chisturi porencefalice sunt de obicei diagnosticaţi din prima lor zi de viaţă, unii dintre ei nu ajung la vârsta de 20 de ani. Chisturile sunt de obicei cauzate de accidente vasculare cerebrale sau leziuni ale creierului înainte sau după naştere şi pot duce la simptome precum convulsii, slăbiciune musculară şi dificultăţi de învăţare.

”Chisturile pot apărea oriunde în creier. Simptomele oamenilor pot fi diferite în funcţie de localizarea chistului. La această femeie, localizarea chistului în lobul frontal, care este implicat în gândire şi în luarea deciziilor, a contribuit la psihoza ei”, a declarat doctorul C. Onur Noyan.

Potrivit lui Noyan, cazul acestei femei este unic prin faptul că un astfel de chist, atât de mare, la o aşa vârstă nu a mai fost întâlnit. Nu a existat o modalitate sigură de a elimina chirurgical chistul femeii, însă, pentru tratament, medicii au prescris femeii un medicament anti-psihotic, pe care femeia va trebui să-l ia pentru tot restul vieţii.

Noyan a consultat ultima dată pacienta aproximativ o lună în urmă şi a spus că ea este foarte bine şi nu mai prezintă nici un simptom de psihoză.

Sursa: Live Science

Vă recomandăm şi aceste articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase